Tots els centres d’APS rebran suport especialitzat en salut mental

Per atendre els casos lleus Salut triplica el nombre de psicòlegs, psiquiatres i infermers als CAP.

El departament de Salut triplica el nombre de professionals especialistes en salut mental i addiccions als centres d’atenció primària de Catalunya.

Aquest projecte es va iniciar el 2007, però es va veure aturat a causa de la crisi econòmica. En un any s’ha aconseguit triplicar el nombre de nous professionals especialitzats en salut mental, i s’ha passat de 100 a 300. D’aquesta manera, tots els centres d’atenció primària de Catalunya disposen d’un equip de professionals especialistes en salut mental i addiccions format per psiquiatres, psicòlegs clínics i infermers dels centres de salut mental, tant d’adults com d’infantil, que treballen conjuntament amb els professionals de la primària.
L’objectiu és incrementar la detecció precoç de casos i millorar la promoció en l’àmbit comunitari. En la mateixa línia, Salut vol apostar per un model que eviti el consum de fàrmacs i per incrementar l’atenció psicològica.
Veure noticia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>